дек 042020
 

През месец ноември деца от ДГ „Кремена“ се включиха в два конкурса за детски рисунки, организирани от ДГ „Десислава“ – конкурс на тема: „Моята вълшебна Коледа“ и от СУ „Черноризец Храбър“ – конкурс на тема „На гости на приказките“. И в двата конкурса децата изявиха своя талант и въображение.

Конкурсът „Моята вълшебна Коледа“ е организиран със съдействието на Община Пловдив, „Градинско настоятелство-Десислава“ и с помощта на СУ „Софроний Врачански“. Участие взеха 330 малки художници от двадесет и една детски градини в града ни.

Оценяването на детските творби се осъществи от неутрално жури в състав:

  1. Донка Щилянова – началник отдел „Образование и Бизнес Развитие“
  2. Пенко Рисков – директор на СУ „Софроний Врачански“
  3. Николай Рогачев – преподавател по изобразително изкуство в СУ „Софроний Врачански“
  4. Георги Чебишев – преподавател по изобразително изкуство в СУ „Свети Седмочисленици“

Организаторите на конкурса отправиха поздравления към всички деца-участници и техните учители, с пожелание за още по-цветни творчески полети на красотата и въображението и още бъдещи успехи! Номинираните рисунки може да видите в сайта на ДГ „Десислава, а грамотата, която нашата детска градина спечели – тук: ГРАМОТА ДЕЦА

В конкурса „На гости на приказките“ участие взеха кандидат-първолачетата от тракийските детски градини. С творбите си те показаха не само таланта си, но и познаването на любими детски приказки. Участие взеха 123 малки художници от седем детски градини.

Рисунките на участниците, както и наградените деца може да видите тук: https://read.bookcreator.com/Dx4w5NVoJtZeadQdMAli12Wn3sF3/ci3OeE_tTuS0Bslq4dFUGw

 04.12.2020